Koenzim Q 10 -ről általánosságban

Mi a Q10 Koenzim?
A Q10 Koenzim a köztudatba csodaszerként vonult be. Legnagyobb hatását klinikai tesztek alapján a szabadgyökök lekötésében fejti ki, ezáltal megakadályozhatja a rákot okozó sejtek elszaporodását. Fontos szerepet tölthet be oxigén-szállítóként a légzési láncban is. Kutatások és klinikai megfigyelések során megállapították, hogy betegség esetén a Koenzim szintje csökken a szervezetben, ebből következően a szükséges szint fenntartása esetén betegség megelőző szerepe lehet. 

Legnagyobb hiányát szívbetegség esetén mutatták ki. A hiány megszüntetése után a betegségből történő felépülési folyamat jelentősen lerövidíthető. Kedvező hatását mutatták ki a szívritmus-zavarok kezelésében, a vérnyomás és az érelmeszesedés csökkentésében. E-vitamin és béta karotin együttes szedésével a Koenzim hatása fokozható, hasznosulási folyamata jelentősen felgyorsítható. Ellensége a túl zsíros étkezés. Minden szervezetnek eltérő mennyiségű Koenzimre van szüksége, ezért ajánljuk, konzultáljon orvosával vagy gyógyszerészével.

Sejtjeink – így az egész szervezet – energiával való ellátását a Koenzim Q10 szabályozhatja. A Q10 egy katalizátor, mely szabályozhat és felgyorsíthat bizonyos biokémiai folyamatokat. Szedése alkalmas lehet az immunrendszer erősítése, az agyműködés fokozására is jó lehet, védőhatása lehet a gyomorra és bélre. Lassíthatja az öregedést és a már meglévő szív- és érrendszeri panaszokon is segíthet.

Forrás: internet