Lágylézer terápiákról általánosságban

A lézerterápia gyógyszerekkel, fizikoterápiával jól kombinálható. Hatására a krónikusan szedett gyógyszerek mennyisége csökkenthető lehet.

A lézerterápia fájdalom és érintésmentesen végezhető, így nem okozhat sérülést, fertőző betegség nem vihető át más betegre. Nem allergizál, nem okoz sugár- vagy elektromos terhelést, nincs mellékhatása. Egyedül szemünk ideghártyájára, a retinára veszélyes, ezért javasolt védőszemüveget használni, vagy ne nézzünk a fénybe. Mivel a lézerterápia semminemű fájdalmat nem okoz, gyermekek is jól tolerálják. Gyermekeknél történő alkalmazásnál fontos a pszichikai hatás, hogy a készülék és maga a kezelés gyors és barátságos. 

A lézerkezelésnek nem csak gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatása lehet, hanem teljes mértékben fájdalommentes és hozzájárulhat akár a végleges gyógyuláshoz is. A lézerkezelés érintésmentes, tehát nem áll fent fertőzésveszély, ezért biztonsággal alkalmazható otthon is. Használata egyszerű és fizikoterápiával kombinálva fokozható a jótékony hatása. 

A lágy lézeres terápia napjainkban a legfejlettebb és leghatásosabb non-invazív (tűszúrás, műtét nélküli) eljárások közé tartozik.

Az utóbbi időben érezhetően megnövekedett az otthon végezhető lágylézer kezelések iránti érdeklődés. Lehetővé teszi, hogy a páciens rendszeresen kezelje magát az otthonában. Teljesen veszélytelen és maximálisan biztonságos, valamint az egész család használhatja. 

 
A lágylézeres terápiás kezelés a következő betegségeknél alkalmazhatják​:

-Mozgásszervi betegségek (sport és egyéb sérülések, ízületek, gerinc, stb.)
-Fájdalom enyhítése
-Légúti allergiák
-Heveny és idült gyulladások kiegészítő terápiája, pl.: arcüreggyulladás, középfülgyulladás
-Diabéteszes láb
-Szív-és érrendszeri megbetegedések
-Érszűkület
-Visszerek
-Reumatikus problémák
-Cukorbetegség
-Lábszárfekély
-Immunrendszer
-Fejfájás, migrén.

 

Forrás: Internet