Nyirokmasszázsról általánosságban

A nyirokmasszázs technológia eredményes lehet a narancsbőr és az esetleges seprűvénák eltűntetésében és akár “dagadt-láb” szindróma kezelésében is.

Ha nem elég hatékony a fogyókúrája, ha méregtelenítésre van szüksége, ha a sok állástól vagy üléstől bedagad, ödémás lesz a lába, a feszítő fájdalom már kezd elviselhetetlenné válni, akkor most itt lehet a megoldás! A nyirokmasszázs felrázhatja a nyirokkeringését és enyhítheti a tüneteket már egy 30 perces kezelést követően is.

Használata során az ödémás területeken felgyülemlett víz bekerülhet a nyirokrendszerbe, kiválasztásra kerülhet, majd kiürülhet a szervezetből. Így a láb megkönnyebbülhet, s a feszítő fájdalom megszűnhet. A bőr alatti zsírszövetek ödémája, vagyis a jól ismert cellulit is pontosan azért kezelhető hatékonyan nyirokmasszázzsal, mert a sejtekben felhalmozódott toxikus anyagok és az azokra épülő víz végre visszaszívásra kerülhet.

A kezelés kimondottan jóleső és akár relaxáló hatású, frissítő hatása azonnal érezhető lehet.

A nyirokmasszázs hosszú távon segítséget nyújthat a visszér problémákkal küszködöknek, erősítheti a vénákat, az erek falát edzheti, rugalmasságát növelheti, megelőzheti a trombózis kialakulását, csökkentheti az érfalakban lerakódott meszes pakkokat, beindíthatja a méregtelenítési folyamatokat. Esztétikai használatra is kiváló lehet.

A kezelés segítséget nyújthat a következő panaszokban is: cellulitisz, megereszkedett bőr, zsírödéma, zsírleszívás utáni rehabilitáció, lábadozás, regeneráció, köszvény, ízületi gyulladás.

 

Forrás: Internet